………biografija………….

Steven Gerrard je rođen u gradiću Huyton u blizini Liverpoola. Pohađao je katoličku školu u West Derbyu u Liverpoolu, gdje je bio poznat po tome da je često odlazio na utakmice protivničkih školskih momčadi,kako bi ih skautirao. 1994. godine, bio je u devetom razredu škole, član omladinske škole Liverpoola, ali nije uspio postati članom engleske školske reprezentacije,jedini nedostatak u njegovoj, sada izuzetno uspješnoj, karijeri.

Stevena Gerrarda smatra se jednim od najboljih, ako ne i najboljim, nogometašem Liverpoola u proteklih desetak godina, a do ovog trenutka Liverpool je jedini klub za koji je ikada igrao. U Liverpool je stigao kao dječak, 1989. godine, prošavši sve kategorije omladinske škole, slično kao njegovi prethodnici Steve McManaman ili nedavni povratnik Robbie Fowler.

U javnosti se smatralo da mu je u sezoni 2003./04. kapetanska traka u Liverpoolu dodijeljena kako bi ga to natjeralo da povede više računa o svom ponašanju na terenu, gdje je ranije bespotrebno znao dobivati kartone, a čini se kako je to i djelovalo, budući da je te sezone zaradio samo dva žuta kartona. Bilo kako bilo, Steven Gerrard je kompletan igrač sa sjajnim idejama i velikom energijom, koju prenosi i na suigrače. Često ga se ističe zbog njegovih sjajnih udaraca iz daljine, a vrijedi napomenuti kako jednako kvalitetno obavlja i ofanzivne i defanzivne zadatke.

Iako je u ljeto 2004. godine imao financijski izuzetno bogatu ponudu iz Chelsea, odbio je prelazak u taj klub i odlučio ostati u LIVERPOOLU. O ostanku u Liverpoolu presudili su vezanost uz obitelj i prijatelje, jednako kao i uz sami klub i navijače. Važnu je ulogu u toj odluci imao i dolazak novog menadžera Rafaela Beniteza.

Dodao je kako su mu otac i brat pomogli da uspije i da se kloni nevolja koje su mu neizbježno stajale na putu s obzirom da je živio u problematičnom dijelu grada.Moj stariji brat je sve to prošao prije mene i znao je što me čeka, a znao je da imam i dobru priliku u nogometu. Otac je bratu uvijek govorio da će, ako ja upadnem u bilo kakve probleme, on kriviti njega….

9 komentara

Komentariši