GERRARD : “ZAHVALJUJUĆI RAFI MOGU IGRATI NA SVIM POZICIJAMA”

Kapetan ekipe Liverpoola Steven Gerrard izjavio je  da je trener Rafa Benitez najzaslužniji za njegovu igračku polivalentnost…

Od svog dolaska na klupu Liverpoola 2004. godine Benitez je 28-godišnjeg Gerrarda koristio na različitim pozicijama unutar momčadi, zbog čega je mnogo puta kritiziran od strane engleskih medija. Benitez je Gerrarda isprobao na pozicijama defanzivnog veznog, lijevog i desnog krila, te na mjestu polušpice, a kapetan Liverpoola kaže da je od toga samo profitirao.

– Istina je, igrao sam na brojnim različitim pozicijama. Ali sada znam da mogu igrati skoro na svakoj poziciji na travnjaku i to je dobro. Rafa je zaslužan što sam svoju igru podigao na višu razinu. Iz utakmice u utakmicu sposoban sam promijeniti svoj stil igre. Otkako je Rafa došao u klub igram puno discipliniranije – izjavio je Gerrard.

Prošle sezone Gerrard je uglavnom igrao odmah iza napadača Feranda Torresa, te su njih dvojica kombinirano postigli ukupno 51 pogodak. I sam Gerrard ističe da mu je pozicija polušpice najdraža.

– Obožavam igrati na toj poziciji i menadžer to zna. Prošle sezone Torres je stalno radio nered u protivničkim obranama, a dok su se braniči brinuli zbog njega ja bih iskoristio ukazani prostor i zabio neke golove. Ne znam na kojoj ću poziciji točno igrati ove sezone, ali bitno je da znam da mogu igrati kvalitetno gdje god me trener rasporedi.

1 komentar

Komentariši